sábado, 3 de julio de 2010

Inauguración de la oficina Tourist Info y el muse de L'Espardenya en Banyeres de Mariola


La consellera de Turisme de la Generalitat, Belén Juste, ha inaugurat en el matí del dijous día 1 julio de 2010, la nova oficina Tourist Info i el Museu de l'Espardenya, ambdós situats en el parc municipal de Vila Rosario Les noves infraestructures municipals vénen a completar l'oferta museística de la localitat que ja compta amb el Museu Valencià del Paper, l'Arqueològic i el Fester. El nou museu ha suposat una inversió de 39.500 euros provinents del Pla Especial de Suport als Sectors Productius que impulsa la Generalitat.



Per a Juste, «aquest nou museu suposa, a banda de ser un atractiu turístic més per a la població, una iniciativa excel·lent per recuperar la història i tradició de Banyeres de Mariola i gràcies a iniciatives com aquesta els ciutadans i visitants podran conèixer les particularitats de la indústria de fabricació d'espardenyes d'espart, una activitat que va ser antecessora junt a la del paper, decisiva en el


Instantània de la inauguració desenvolupament del municipi». Així mateix, la consellera ha ressaltat el bon funcionament de la nova oficina de turisme malgrat estar poc de temps en funcionament, ja què «en el seu curt període de vida ha atés més de 1.300 consultes amb una presència majoritària de turisme nacional». Per a l'alcalde Antonio Belda, «esta és una forma d'ampliar i potenciar l'oferta destinada a la promoció local del turisme d'interior».

El Museu de l'Espardenya pretén, mitjançant una exposició permanent, donar a conèixer un ofici artesanal ja desaparegut en esta població que va ser predecessor de la principal activitat econòmica que Banyeres de Mariola té en estos moments com és la indústria tèxtil. El fons museístic s'ha format gràcies a l'aportació de distintes persones i entitats que han cedit desinteressadament 277 peces com ferramentes, màquines i objectes, dels que 128 es troben exposats en les diverses vitrines del mateix.

No hay comentarios: